Deel deze pagina:
06-44 69 43 44

Omgeving

Ontdek de troeven van de Friese Wouden

De -Friese Wouden- bieden een hele andere kijk op Friesland.
Een authentiek gebleven gebied gelegen tussen vier nationale parken, te weten: Nationaal Park Drents-Friese Wold, naast de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Nationaal Park De Alde Faenen, De Deelen en De RottigeMeente zijn echte veengebieden. Reis terug in de tijd van de turfstekers: Openluchtmuseum Nijbeets is echt de moeite waard, met bijzondere boottochten.

Gastenverblijf ‘Klein Eden’ is landelijk gelegen in Olterterp, waar Friesland, Groningen en Drenthe samenkomen. De ideale uitvalsbasis voor een heerlijk weekendje of mid-weekje genieten en tot rust komen.Voor wie houdt van fietsen en wandelen komt niets tekort in deze bosrijke omgeving, er zijn prachtige wandel-en fiets (knooppunt) routes en andere activiteiten.
Wil je meer zien, beleven en te weten komen over de natuur & cultuur van ons dorp omringende bossen, landerijen en natuurgebieden?
Kijk dan op de Beetsterzwaag en lanterfanten.


Beetsterzwaag en Olterterp kent een rijke geschiedenis en adellijke historie. 'De Sweach' heeft wat extra's, iets waarvan we hier in 'De Wâlden' niet zo heel veel hebben: Chique. Ook nu nog heeft het dorp dit karakter, met een Hoofdstraat die als “buorren” minstens drie en een halve eeuw oud is. Het oude chique heeft plaats gemaakt voor nieuw. De bijbehorende parken waren ooit het genot van enkelen, nu staan ze open voor iedereen.
Een wandelroute (met gids) vertelt je veel over de bijzondere gebouwen en zijn vroegere bewoners.
Beetsterzwaag en Olterterp is goed bereikbaar via de A7.

In Beetsterzwaag kunt u altijd GRATIS parkeren, vlak bij bos, winkels en restaurants. Je zult aangenaam verrast worden door leuke (snuffel) winkeltjes, mooie galerieën en horeca gelegenheden, die een uniek en bijzonder aanbod hebben.
Mooi, sfeervol en gezellig.

De horeca biedt een groot en gevarieerd aanbod. Van bruin Café, Chinees, tot chique dineren of een heerlijke lunch.
"Mooi op culinair gebied”
restaurant lyf's (met een Bib Gourmand) of hotel/restaurant Het Witte Huis Olterterp op loopafstand van Klein Eden, ± 1 km.