Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden Gastenverblijf Klein Eden

Update: 25 augustus 2023

 

Algemeen:

1.1. Deze voorwaarden zijn bindend. Zowel voor de verhuurder, als voor degene die een huurovereenkomst bij de verhuurder afsluit.
1.2. De verhuurder verplicht zich contractueel het gastenverblijf ter beschikking te stellen, overeenkomstig de beschrijving ervan op de internetsite op het moment van reservering. Evidente afwijkingen t.a.v. deze beschrijving binden de verhuurder niet.

Reserveren:

2.1 Reservering van het Gastenverblijf Klein Eden geschiedt telefonisch of via internet.

Huurovereenkomst:

3.1. Nadat je ons heeft laten weten dat je Gastenverblijf Klein Eden wilt reserveren voor een bepaalde (en beschikbare) periode, ontvangt je van ons een boekingsbevestiging en de huurvoorwaarden. Controleer a.u.b. goed alle daarop vermelde gegevens. Zodra het aangegeven bedrag overgemaakt is, 50% van het totale huurbedrag, laten wij je dit weten via een e-mail of per telefoon, de zogenaamde reserveringsbevestiging.
3.2. In de huurovereenkomst zijn de volgende gegevens vastgelegd: de huurperiode, aankomst- en vertrektijd, de huursom en de verplichte toeslagen, de waarborgsom en de betalingstermijnen.

Tarieven:

4.1. Genoemde prijzen zijn bindend.
4.2. Huurder dient zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.
4.3. Het tussentijds wijzigen van data van reservering kost € 25,- administratiekosten.

Gebruik van het bubbelbad/spa:

5.1. Het bubbelbad is optioneel, de tarieven zijn apart genoemd.
5.2. Reservering van het bubbelbad kan een dag van tevoren en moet vooraf worden betaald. Het bubbelbad is alleen voor de betalende gasten van Klein Eden. Hij is niet toegankelijk voor bezoek.
5.3. Je krijgt een mondelinge uitleg over het gebruik van het bubbelbad. Na vertrek controleren wij samen of er geen schade is ontstaan of het water schuimt (door zeep).

Betalingen:

6.1. Na ontvangst van 50% van het afgesproken huurbedrag, is de reservering van kracht.
6.2. De aanbetaling moet binnen 3 dagen op onze rekening bijgeschreven zijn, anders wordt de door u gereserveerde periode van de bezettingskalender op de website weer vrij gegeven.
6.3. De resterende 50% dient 21 dagen voor de gereserveerde datum ontvangen te zijn. Bij boekingen binnen 14 dagen voor de gereserveerde datum dient het totale huurbedrag overgemaakt te worden.
6.4. Over een ‘actie aanbieding’ wordt niet nog eens een keer korting gegeven.

Annuleringen:

7.1. Annuleringen meer dan 2 maanden voor aanvang van het verblijf: terugstorting van het betaalde voorschot minus € 50,- administratiekosten.
7.2. Annuleringen minder dan 2 maanden voor aanvang van het verblijf: kosten 50% van de afgesproken huursom.
7.3. Annulering minder dan 14 dagen voor aanvang van het verblijf: kosten 100% van de afgesproken huursom.
7.4. CORONA: Wanneer van overheidswege bepaalt wordt dat wij geen gasten kunnen/mogen ontvangen i.v.m. het corona-virus, wordt de volledige betaling teruggestort.

Waarborg:

8.1. Deze waarborgsom van € 100,-/€ 150,- heeft voornamelijk een preventieve bedoeling en dient ter dekking van eventuele schades aan de woning, zijn omgeving en zijn inboedel.
8.2. Indien de huurder onverhoopt schade toebrengt aan de gehuurde vakantiewoning, zijn omgeving of zijn inventaris, dient dit gelijk aan de verhuurder gemeld te worden.
8.3. Wanneer schades direct gemeld worden, kan overleg met de verhuurder gepleegd worden. Wanneer schades na vertrek van de hoofdhuurder worden geconstateerd, zal deze zich moeten neerleggen bij de uitspraak van de verhuurder.
8.4. De waarborgsom wordt binnen 7 dagen na je vertrek onder aftrek van eventuele kosten/schades teruggestort.

Aantal Personen/Huisdieren:

9.1. Er mogen maximaal 2 personen verblijven in gastenverblijf ‘Klein Eden’. In overleg kan een baby mee. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot de vakantiewoning geweigerd zonder terugbetaling noch willekeurige vergoeding.
9.2. Huisdieren worden alléén met voorafgaande toestemming van de verhuurder toegestaan.
9.3. En mogen absoluut niet alleen achtergelaten worden in het gastenverblijf.

Aankomst- en Vertrektijden:

10.1. De in de huurovereenkomst genoemde aankomst- en vertrektijden dienen nagekomen te worden.
10.2. Wanneer de huurder op een andere tijd dan vermeld in de huurovereenkomst wenst te arriveren, dient je dit voor aankomst bij de verhuurder te overleggen.
10.3. Bij het overschrijden van de vertrektijd kan een aansluitende huurperiode in rekening worden gebracht, indien er geen aansluitende reserveringen zijn voor die daarop volgende tijd. Het resterende bedrag dient vooraf te worden betaald.

Huisregels:

11.1. Het gastenverblijf is rookvrij.
11.2. Tijdens de schoonmaak doen wij de controle en vullen de inventaris weer aan. Normaal gesproken moet de inventaris dus in orde zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan verzoeken wij je binnen twee uur na aankomst ons hiervan op de hoogte te brengen. Uiteindelijk ben je bij vertrek weer verantwoordelijk voor een correcte oplevering.
11.3. Stoelkussens dienen  ‘s avonds na gebruik binnen te worden opgeruimd.
11.4. Het bubbelbad is privé voor betalende gasten en mag niet gebruikt worden na 24.00 uur.
11.5. Het toegangshek  ’s avonds te sluiten.
11.6. Gourmetten, fonduen en frituren is NIET toegestaan in het huisje.

Elektrisch laden van een auto:

Tegenwoordig wordt veel elektrisch gereden, hybride ofwel full-elektric.
Een elektrische auto kan bij Klein Eden ten allen tijde NIET geladen worden, het elektrische installatie is daar niet geschikt voor, Er zou daardoor brand kunnen ontstaan.
In de buurt zijn voldoende laadplekken aanwezig, download hiervoor de app bijv. MKB Brandstof.

Oplevering:

12.1. Het huisje moet in zijn oorspronkelijke staat op geleverd worden:
• Het huis opgeruimd op te leveren en alle meubilair op zijn oorspronkelijke plaats teruggezet.
• Alle prullenbakken en vuilnisbak leeg maken en alle huisvuil in dichtgeknoopte vuilniszakken in de grijze container (bij onze achterdeur) te deponeren.
• Plastic en blik kunnen in het rose containertje in de carport van het ‘boshuisje’.
• Pannen, servies, bestek etc. dienen -schoon en droog- op hun plaats opgeborgen.
• Beddengoed a.u.b. afhalen.
• Buitentafels en -stoelen op zijn oorspronkelijke plaats terugzetten.
• Alle schades, breuk of gebreken aan de eigendommen van de verhuurder melden.

Wanneer je op bovengenoemde punten in gebreke blijft, zal dit moeten worden verrekend met de waarborgsom.

Aansprakelijkheid verhuurder:

13.1. Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal, ongevallen of schade, welke zijn ontstaan tijdens het verblijf op zijn terrein.

Tot slot:

Wij hebben er alles aan gedaan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Mochten er toch nog dingen zijn die aan onze aandacht zijn ontsnapt, laat het ons dan weten.

 Wij verwelkomen je graag voor een ontspannend verblijf.
Er wacht je een persoonlijk en gastvrije ontvangst.

Met vriendelijke groet,
Jos & Elly